Lån uten sikkerhet til bryllup

Forbrukslån er en form for lån man tar opp uten sikkerhet. Dette betyr at man ikke stiller med sikkerhet i for eksempel bolig, noe som også betyr at banken tar en større risiko. Man finner mye lærerik informasjon om forbrukslån, og sider som https://www.billigeforbrukslån.no/ har egne guider om emnet. Forbrukslån er supre når man har uforutsette utgifter som ikke kan finansieres på annet vis.

Bryllup er ofte noe man har tid til å planlegge i lang tid, og dermed også spare penger til. Når den store dagen nærmer seg, kan det imidlertid dukke opp uforutsette utgifter man ikke hadde regnet med. Kanskje brudekjolen ikke lenger passer, eller at det kommer flere gjester enn først antatt? Da gjelder det å finne et forbrukslån med gode lånevilkår, slik at man ikke sliter med nedbetalingen.

Bryllup kan fort bli dyrere enn antatt

Det er mye man skal huske på når man planlegger et bryllup. Det betyr at man fort kan glemme enkelte ting, enten det er invitasjoner, underholdning, lokaler, bryllupskake, middag, stoler, transport, manikyr, frisørtime, sko, bryllupsreise eller noe annet. En ekstrautgift kan komme overraskende på, og dersom den store dagen nærmer seg med stormskritt, rekker man gjerne ikke å spare opp pengene som trengs i tide.

Spesielt leie av lokaler, brudekjole, bryllupsreise og gifteringer kan spise opp en stor del av budsjettet. Har man behov for økonomisk hjelp, velger mange å ta opp et kredittlån eller forbrukslån. Dette er greit så lenge man har en skikkelig nedbetalingsplan og tar høyde for renteutgifter og gebyrer. Husk at lånet skal betales tilbake, og at rentene kan være både to-, tre- eller firesifrede.

Hvordan man finner det beste lånet

Det er smart å sette opp et budsjett før man skal gifte seg, og lese gjennom en guide som viser hva bryllup i snitt koster. Slik kan man planlegge den økonomiske biten i god tid. Skulle det likevel dukke opp uforutsette utgifter, kan man starte jakten på markedets beste lån uten sikkerhet. Dette er relativt enkelt om man vet hva man skal se etter.

Man kan for eksempel finne en forbrukslån-test der flere banker har blitt testet. Et annet alternativ er å finne en sammenligningsside, noe som fungerer nærmest som en kalkulator. Her oppgir man enkelt og greit hvor mye man ønsker å låne, samt nedbetalingstid. Deretter vil siden kalkulere hvilken bank som kan gi det beste lånet. Man kan for eksempel bruke VG.no sitt enkle og brukervennlige sammenligningsverktøy.

Finn ut om bryllupet kan finansieres på andre måter

I og med at forbrukslån er en relativt dyr form for lån – spesielt dersom man sammenligner med mer gunstige lån med sikkerhet – kan man med fordel vurdere om det finnes andre alternativer først. Man kan for eksempel starte en kronerulling. Venner og bekjente vil kanskje bidra litt dersom en forklarer situasjonen. Dersom dette ikke er noe man ønsker å gjøre, kan man eventuelt vurdere et privat lån.

Privatlån er rett og slett lån man tar opp privat, for eksempel gjennom familie, venner eller kollegaer. Da bør man skrive en kontrakt der man blir enige om tilbakebetalingstid, beløp og lignende. Et annet alternativ er å kutte ned på andre utgifter i bryllupet, og rett og slett prioritere litt annerledes. Man kan for eksempel lage en hjemmelaget bryllupskake istedenfor å kjøpe en dyr variant fra konditoren.

Unngå disse fellene

Hvis man bestemmer seg for å spe på utgiftene til bryllupet med et forbrukslån, bør man vite hva man skal se etter. Benytter man en sammenligningstjeneste for forbrukslån eller kredittlån er man langt på vei, men vær likevel årvåken og obs på lånevilkår. Det aller viktigste å sette seg inn i er lånets effektive rente. Denne sier noe om de totale kostnadene på lånet.

Mange går i den fellen at de kun ser på den nominelle renten. Sjekk heller den effektive renten, da denne inkluderer både bankens gebyrer og den nominelle renten. Unngå også en annen vanlig lånefelle – å takke ja til et lån med altfor høye renter. Det kan friste å takke ja til det første og beste lånet dersom man trenger penger raskt, men beregn hva som må betales månedlig.

Usikrede lån til bryllup – tenk på dette

  • Vurder om det kan kuttes på andre kostnader før lån tas opp
  • Bruk sammenligningstjenester for forbrukslån
  • Se etter lav effektiv rente

Når man skal gifte seg, er det mye som skal holdes styr på – kaker, klær, lokaler, transport, ringer, invitasjoner, underholdning og mye mer. Derfor er det raskt gjort at det oppstår noen uforutsette utgifter underveis. Disse kan finansieres med forbrukslån dersom andre alternativer er utelukket. Bruk i så fall sammenligningstjenester for å finne lånet med lavest effektiv rente. Lykke til med giftermål og lån!